Programul Erasmus+

2019-09-09

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa. Cu un buget de 14,7 miliarde EUR, va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate.

Actualul Program Erasmus+, care se derulează în perioada 2014-2020, nu li se adresează numai studenților. El regrupează șapte programe anterioare și oferă oportunități pentru diverse categorii de persoane și organizații. Începând din 2021 Programul va avea o configurație nouă.

Programul Erasmus+ este gestionat de Comisia Europeană (organul executiv al UE), de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA), de Agenții Naționale din Țările de Program (statele membre ale Uniunii Europene+ Republica Macedonia de Nord, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Serbia și Turcia) și de Oficii Naționale în Țările Partenere. Republica Moldova are statut de Țară Parteneră în Erasmus+ și face parte din Regiunea Țărilor Partenerialului Estic.

Informații detaliate privind aceste oportunități, inclusiv criteriile de eligibilitate, sunt disponibile în Ghidul Programului Erasmus+