Primul laborator educațional interuniversitar în domeniul dronelor din Republica Moldova, deschis cu sprijinul Erasmus+

Oficiul Național Erasmus+ a participat astăzi, 4 iunie, la Universitatea de Stat din Moldova, la lansarea primului centru educațional interuniversitar în domeniul dronelor din Republica Moldova, “Office for Education for Drones” (OED), dotat cu echipament modern de studiu pentru pilotarea dronelor (UAV), precum și de certificare națională a dronelor.

Laboratorul este parte a proiectului “eDrone – Education for Drone”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Erasmus+ KA2 Capacity Building.

Proiectul este coordonat de către Universitatea Unisannio (Italia) și cuprinde parteneri din Republica Moldova, Armenia, Belarus și Georgia.

Tot astăzi, începe primul curs de formare a formatorilor în domeniul dronelor, care vor putea ulterior transmite cunoștințele acumulate studenților interesați de acest domeniu.

Reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova au exprimat, în cadrul evenimentului, sprijinul pentru desfășurarea cu succes activităților acestui proiect inovativ pentru învățământul superior din Republica Moldova și pentru sinergiile interuniversitare pe care acesta le poate dezvolta.

Obiectivul proiectului eDrone este de a defini un mediu de învățare pentru a oferi mai multe oportunități de accesare a noilor competențe legate de utilizarea tehnologiilor cu drone în activitățile profesionale. Aceste noi competențe se referă, în special, la utilizarea soluțiilor TIC avansate pentru utilizarea dronelor și a datelor obținute cu ajutorul acestora în scopul diversificării oportunităților profesionale ale tinerilor.

Other news

În contextul celebrării Zilei Europei și a 25 de ani de implementare a programului Erasmus în Republica Moldova te invităm să îți faci povestea de mobilitate Erasmus+ cunoscută! Ești student și te afli sau ai fost în mobilitate internațională Erasmus+? Ești profesor...
Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat vineri, 1 martie 2019, o ședință de lucru cu membrii echipei de Experți în Domeniul Învățământului Superior (HEREs) din Republica Moldova. În cadrul acestei ședințe a fost pusă în discuție agenda evenimentelor naționale...
Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat joi, 28 februarie 2019, o masă rotundă dedicată proiectelor Erasmus+ de mobilitate academică (International Credit Mobility, ICM). Evenimentul a reunit reprezentanți ai departamentelor de relații internaționale ale...
Oficiul Național Erasmus+ a organizat în perioada 25-26 februarie 2019 o misiune de asistență tehnică privind îmbunătățirea competențelor profesionale ale staff-ului academic. Evenimentul, desfășurat pe parcursul a două zile, a prevăzut o sesiune plenară, cu...