Primul laborator educațional interuniversitar în domeniul dronelor din Republica Moldova, deschis cu sprijinul Erasmus+

Oficiul Național Erasmus+ a participat astăzi, 4 iunie, la Universitatea de Stat din Moldova, la lansarea primului centru educațional interuniversitar în domeniul dronelor din Republica Moldova, “Office for Education for Drones” (OED), dotat cu echipament modern de studiu pentru pilotarea dronelor (UAV), precum și de certificare națională a dronelor.

Laboratorul este parte a proiectului “eDrone – Education for Drone”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Erasmus+ KA2 Capacity Building.

Proiectul este coordonat de către Universitatea Unisannio (Italia) și cuprinde parteneri din Republica Moldova, Armenia, Belarus și Georgia.

Tot astăzi, începe primul curs de formare a formatorilor în domeniul dronelor, care vor putea ulterior transmite cunoștințele acumulate studenților interesați de acest domeniu.

Reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova au exprimat, în cadrul evenimentului, sprijinul pentru desfășurarea cu succes activităților acestui proiect inovativ pentru învățământul superior din Republica Moldova și pentru sinergiile interuniversitare pe care acesta le poate dezvolta.

Obiectivul proiectului eDrone este de a defini un mediu de învățare pentru a oferi mai multe oportunități de accesare a noilor competențe legate de utilizarea tehnologiilor cu drone în activitățile profesionale. Aceste noi competențe se referă, în special, la utilizarea soluțiilor TIC avansate pentru utilizarea dronelor și a datelor obținute cu ajutorul acestora în scopul diversificării oportunităților profesionale ale tinerilor.

Other news

Oficiul Național Erasmus+ a desfășurat, în perioada 19 septembrie - 29 noiembrie 2018, o serie de evenimente de informare dedicate, pe rând, studenților și profesorilor universitari din Republica Moldova. Evenimentele sunt parte a campaniei anuale de informare dedicată...
Oficiul Național Erasmus+ a organizat joi, 16 noiembrie, o Misiune de Asistență Tehnică privind Îmbunătățirea Managementului Mobilităților Academice și rolul acestuia în internaționalizarea Instituțiilor de Învățământ Superior din Republica Moldova. În debutul...
Comisia Europeană a prezentat rezultatele proiectelor de Mobilitate Internațională de Credite (ICM, KA107) pentru anul 2018. Potrivit rezultatelor, au fost selectate 68 de proiecte cu participarea Universităților din Republica Moldova din 109 de proiecte depuse de...
Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat primul eveniment internațional, dedicat promovării parteneriatelor în Programul Erasmus+, cu participarea misiunilor diplomatice ale țărilor de program Erasmus+, Agențiilor Naționale și Oficiilor Naționale Erasmus+,...