Prima ediție a Erasmus+ Alumni Crossroads, la Chișinău

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat  joi, 23 mai 2019, prima ediție a Erasmus+ Alumni Crossroads - un eveniment dedicat beneficiarilor Erasmus+.

Scopul evenimentului a fost de a arăta impactul Programului Erasmus+ în modernizarea și dezvoltarea Învățământului Superior prin intermediul numeroaselor proiecte implementate precum Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet, Consolidarea Capacităților, Mobilitate Internațională de Credite, Alianțe Strategice, ș.a.

Evenimentul a reunit staff academic și studenți participanți în proiecte Erasmus+, fiind alcătuit din trei paneluri de bază: o ședință de tip cluster cu coordonatorii și membrii echipelor de proiecte Erasmus+ (Consolidarea Capacităților în Învățământul Superior, Mobilitate Internațională de Credite și Jean Monet) privind implementarea Programului Erasmus+ după 2020, reuniunea profesorilor universitari participanți în proiectele de mobilitate academică și reuniunea studenților beneficiari ai proiectelor de mobilitate academică.  

Implementarea proiectelor Erasmus+ în Republica Moldova a fost discutată în cadrul ședinței de tip cluster cu reprezentanta Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, doamna Ludmila Pavlov, șef adjunct al Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor.

Secțiunea dedicată studenților s-a bucurat de prezența dnei Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari, reprezentanților Delegației UE și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

În discursul său, Daniela Morari a subliniat oportunitățile oferite de Erasmus+ care aduc o valoare adăugată beneficiarilor și Republicii Moldova prin intermediul studiilor, stagiilor, training-urilor în țările de Program Erasmus+.

În toate cele trei paneluri, participanții au împărtășit experiențele de participare în mobilități și proiecte Erasmus+. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, profesori și studenți aflați în mobilitate academică de predare, formare sau studii în Republica Moldova din Franța, Italia, Marea Britanie și România.

Evenimentul a prevăzut, de asemenea, o expoziție a proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și Jean Monnet, implementate în Republica Moldova.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici.

Other news

Oficiul Național Erasmus+ organizează miercuri, 27 noiembrie 2019, o sesiune de informare pentru staff-ul universitar privind noutățile Apelului de Proiecte Erasmus+, ediția 2020, lansat de către Comisia Europeană la 5 noiembrie a.c. Evenimentul va fi organizat în...
Comisia Europeană a prezentat rezultatele proiectelor de Mobilitate Internațională de Credite (ICM, KA107) pentru anul 2019. Potrivit rezultatelor, au fost selectate 134 de proiecte cu participarea Universităților din Republica Moldova din 143 de proiecte depuse de...
Oficiul Național Erasmus+ a organizat joi, 24 octombrie 2019, un seminar de tip misiune de asistență tehnică pentru instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova privind procedurile de recunoaștere și echivalare a studiilor și calificărilor obținute peste...
Oficiul Național Erasmus+ în parteneriat cu Academia de Studii Economice a Moldovei va organiza vineri, 11 octombrie la ora 14.00, un atelier de lucru dedicat scrierii proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE). Evenimentul va...