Prima ediție a Erasmus+ Alumni Crossroads, la Chișinău

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat  joi, 23 mai 2019, prima ediție a Erasmus+ Alumni Crossroads - un eveniment dedicat beneficiarilor Erasmus+.

Scopul evenimentului a fost de a arăta impactul Programului Erasmus+ în modernizarea și dezvoltarea Învățământului Superior prin intermediul numeroaselor proiecte implementate precum Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet, Consolidarea Capacităților, Mobilitate Internațională de Credite, Alianțe Strategice, ș.a.

Evenimentul a reunit staff academic și studenți participanți în proiecte Erasmus+, fiind alcătuit din trei paneluri de bază: o ședință de tip cluster cu coordonatorii și membrii echipelor de proiecte Erasmus+ (Consolidarea Capacităților în Învățământul Superior, Mobilitate Internațională de Credite și Jean Monet) privind implementarea Programului Erasmus+ după 2020, reuniunea profesorilor universitari participanți în proiectele de mobilitate academică și reuniunea studenților beneficiari ai proiectelor de mobilitate academică.  

Implementarea proiectelor Erasmus+ în Republica Moldova a fost discutată în cadrul ședinței de tip cluster cu reprezentanta Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, doamna Ludmila Pavlov, șef adjunct al Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor.

Secțiunea dedicată studenților s-a bucurat de prezența dnei Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Daniela Morari, reprezentanților Delegației UE și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

În discursul său, Daniela Morari a subliniat oportunitățile oferite de Erasmus+ care aduc o valoare adăugată beneficiarilor și Republicii Moldova prin intermediul studiilor, stagiilor, training-urilor în țările de Program Erasmus+.

În toate cele trei paneluri, participanții au împărtășit experiențele de participare în mobilități și proiecte Erasmus+. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, profesori și studenți aflați în mobilitate academică de predare, formare sau studii în Republica Moldova din Franța, Italia, Marea Britanie și România.

Evenimentul a prevăzut, de asemenea, o expoziție a proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și Jean Monnet, implementate în Republica Moldova.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți aici.

Other news

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova organizează joi, 19 septembrie 2019, la 14:15, „Erasmus+ Q&A” – evenimentul de lansare a campaniei de informare, ediția 2019. Primul eveniment din seria „Erasmus+ Q&A” va fi organizat la Academia de Studii Economice din...
Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene a făcut publice rezultatele selecției Proiectelor Erasmus+ de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE), ediția 2019. Potrivit rezultatelor selecției de proiecte din apelul...
Rezultatele selecției pentru apelul Acțiunile Jean Monnet (EAC/A03/2018) au fost publicate. Potrivit rezultatelor, în acest an au fost selectate patru proiecte în care participă organizații din Republica Moldova: 1. SUSTAINABLE INDUSTRIAL DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF...
Oficiul Național Erasmus+ a organizat, în perioada 12-13 iunie 2019, la Universitatea de Stat din Tiraspol, un seminar de tip misiune de asistență tehnică pentru universitățile din Republica Moldova privind explorarea noilor evoluții în domeniul Tehnologiilor...