Noutățile apelului de proiecte 2018, prezentate în cadrul unui seminar informativ la Chișinău

Oficiul Național Erasmus+ (NEO) continuă campania Information Day cu o serie de evenimente dedicate staff-ului universitar, în cadrul cărora sunt prezentate oportunitățile programului Erasmus+ și noutățile apelului de proiecte pentru 2018.

Campania reprezintă, anual, locul de întâlnire între Programul Erasmus+ și cei care doresc să transforme învățământul superior din țara noastră prin proiecte internaționale.

Internaționalizarea, modernizarea și dezvoltarea sustenabilă a învățământului superior este ceea ce promovează Programul UE pentru educație, formare, tineret și sport de 30 de ani, în toată lumea.

Seminarul desfășurat joi, 26 octombrie, la Universitatea de Stat din Moldova, a venit cu o abordare interactivă, unde cei prezenți nu doar s-au familiarizat cu noutățile programului, dar și au împărtășit experiența lor de a crea parteneriate și a gestiona mobilități academice (studiu, predare, formare, etc.).

Relevanța tematicii, calitatea conținutului, echipa de proiect sunt printre principalele aspecte de care urmează să se țină cont la scrierea unei propuneri de proiect Erasmus+, a menționat coordonatoarea Oficiului Național Erasmus+ Claudia Melinte.

În același timp, la scrierea viitoarelor proiecte Erasmus+ urmează a fi luate în considerare noile priorități naționale și regionale: Dezvoltare curriculară, Îmbunătățirea managementului și funcționării instituțiilor de învățământ superior și dezvoltarea sectorului de învățământ superior la nivelul întregii societăți, prezentate în cadrul evenimentului de către șefa direcției Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Nadejda Velișco.

De asemenea, pentru identificarea partenerilor relevanți pentru proiectele de mobilitate în învățământul superior au fost recomandate, în cadrul unui workshop, susținut de către reprezentantele Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) din România, Nicoleta Popa și Simona Alexianu, traducerea programului de studii pe site-urile universităților, valorificarea mobilităților staff-ului universitar în scopul constituirii noilor parteneriate, participarea la conferințe, seminare, expoziții internaționale din domeniul educației ș.a.

Evenimente similare vor fi organizate, pe parcursul lunii noiembrie, la universitățile din Bălți, Cahul și Comrat.

Potrivit rezultatelor selecției 2017, Republica Moldova va beneficia de 506 de mobilități pentru studenți și profesori, patru proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și un proiect Jean Monnet.

 „Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și staff-ului universitar din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență.

Video de la eveniment, aici.

Other news

Programul Erasmus+ a fost subiectul principal discutat la cea mai recentă întâlnire a Consiliului Miniştrilor Educaţiei din Uniunea Europeană care a avut loc în data de 15 februarie la Bruxelles. „Programul Erasmus+ a fost și este unul dintre cele mai renumite,...
Oficiul Național Erasmus+ în Republica Moldova, coordonat de doamna Claudia Melinte, a primit astăzi, 15.02.2017, vizita reprezentanților echipei de proiect ReSTART – Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of...
Agenția Executivă pentru Educație, Cultură și Audiovizual (EACEA) organizează o sesiune de informare online privind finalizarea cu succes a unei propuneri de proiect care se înscrie în Acțiunea-cheie 2 „Consolidarea Capacităților în Învățământul Superior”. Evenimentul...
Odată cu sărbătorile de iarnă, care înfrumusețează sfârșitul de an, obișnuim să trecem în revistă cele mai importante activități și evenimente care au avut loc în 2017 și să le împărtășim cu cei care sunt parte a Programului Uniunii Europene pentru Educație, Formare,...