Lista proiectelor de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE) selectate în 2018 pentru finanțare europeană, publicată

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene (EACEA) a publicat rezultatele Selecției de Proiecte KA2 Capacity Building in Higher Education (CBHE) pentru anul 2018.

În urma anunțului EACEA, în Republica Moldova vor finanțate 2 proiecte structurale* CBHE.

  • Towards European University Lifelong Learning Model in Moldova (cu implicarea a 8 Instituții de Învățământ Superior din Republica Moldova).
  • Strengthening Research Management and Open Science capacities of HEIs in Moldova and Armenia (de care vor beneficia 5 IIS din Republica Moldova și alte 5 din Armenia).

Instituția aplicantă și coordonatorul principal în cazul ambelor proiecte este Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

În acest an, au fost depuse 31 de aplicații de proiecte cu participarea Republicii Moldova.

 La nivel global, au fost depuse 874 de aplicații de proiecte, dintre care 147 de aplicații au fost recomandate pentru finanțare din partea Uniunii Europene.

*Proiectele structurale CBHE, sunt proiecte complexe care au drept scop influențarea sistemelor de învățământ superior și promovarea reformelor la nivel național și/sau regional în țările partenere eligibile. În total, doar 14 astfel de proiecte sunt finanțate de EACEA, dintre care  2 în Republica Moldova.

În Programul Erasmus+, Republica Moldova face parte din Regiunea 2 (Statele Parteneriatului Estic).

Pentru a consulta statisticile privind proiectele de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (CBHE) în statele Parteneriatului Estic, accesați AICI.

 

Other news

Comisia Europeană anunță oferirea unui buget suplimentar Republicii Moldova în proiectele Erasmus+ de Mobilitate Internațională de Credite (ICM) KA107, pentru anii 2019 și 2020. Astfel, adițional bugetului prevăzut pentru Parteneriatul Estic, Republica Moldova ar putea...
Rezultatele selecției pentru apelul de proiecte Acțiunile Jean Monnet (EAC/A05/2017) au fost publicate. Potrivit rezultatelor, în acest an a fost selectat pentru finanțare în Republica Moldova un proiect de tip Catedră Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția...
42 de Programe Comune de Masterat (Erasmus Mundus Joint Masters Degrees) noi au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului UE Erasmus+. Noile programe vor organiza câte patru admiteri anuale (2019, 2020, 2021, 2022). În cadrul acestor programe, timp de patru...