Information Day pentru staff universitar: stabilirea parteneriatelor și valorificarea oportunităților programului Erasmus+

Oficiul Național Erasmus+ invită reprezentanții universităților din Chișinău la un eveniment de informare privind oportunitățile Programului Erasmus + pentru instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, în 2018.

Evenimentul va avea loc joi, 26 Octombrie 2017, la Universitatea de Stat din Moldova (Blocul II, str. M. Kogălniceanu, 67).

În cadrul evenimentului urmează a fi prezentate prioritățile naționale și regionale în domeniul învățământului superior și proiectele de care pot beneficia instituțiile și staff-ul universitar în urma consolidării parteneriatelor cu  universitățile din țările de Program Erasmus+ (mobilitatea persoanelor, consolidarea capacităților în învățământul superior).

De asemenea, vor fi oferite detalii despre Acțiunea Jean Monnet care poate fi valorificată individual de către cadrele didactice.

Participanții la eveniment vor beneficia și de un workshop privind scrierea reușită a proiectelor de consolidarea a capacităților în învățământul superior.

Printre speakerii evenimentului se vor regăsi reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) din România, Oficiului Național Erasmus+ în Moldova.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea la acest link: goo.gl/Z8jspS

Evenimente similare vor fi organizate, pe parcursul lunii noiembrie, la universitățile din Bălți, Cahul și Comrat.

Potrivit rezultatelor selecției 2017, Republica Moldova va beneficia de 506 de mobilități pentru studenți și profesori, patru proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și un proiect Jean Monnet.

Evenimentul este parte a campaniei „Information Day”.

 „Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și staff-ului universitar din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenții din Republica Moldova.

Other news

Programul Erasmus+ a fost subiectul principal discutat la cea mai recentă întâlnire a Consiliului Miniştrilor Educaţiei din Uniunea Europeană care a avut loc în data de 15 februarie la Bruxelles. „Programul Erasmus+ a fost și este unul dintre cele mai renumite,...
Oficiul Național Erasmus+ în Republica Moldova, coordonat de doamna Claudia Melinte, a primit astăzi, 15.02.2017, vizita reprezentanților echipei de proiect ReSTART – Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of...
Agenția Executivă pentru Educație, Cultură și Audiovizual (EACEA) organizează o sesiune de informare online privind finalizarea cu succes a unei propuneri de proiect care se înscrie în Acțiunea-cheie 2 „Consolidarea Capacităților în Învățământul Superior”. Evenimentul...
Odată cu sărbătorile de iarnă, care înfrumusețează sfârșitul de an, obișnuim să trecem în revistă cele mai importante activități și evenimente care au avut loc în 2017 și să le împărtășim cu cei care sunt parte a Programului Uniunii Europene pentru Educație, Formare,...