Information Day Erasmus+ la Bălți: Sfaturi practice pentru tinerii interesați de studii europene

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat joi, 5 octombrie, o sesiune de informare pentru studenții de la Universitatea se Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Întâlnirea a avut loc în contextul campaniei „Information Day” care are drept scop promovarea programului Erasmus+ și a oportunităților oferite de acesta tinerilor din Republica Moldova.

Studenții au fost familiarizați cu activitatea Oficiului Național Erasmus+, posibilitățile de studii de scurtă durată în universități europene și cele de lungă durată – Programele Comune de Masterat și Doctorat.

De asemenea, studenții USARB care au beneficiat de mobilități în țările de Program Erasmus+ au împărtășit colegilor lor experiența de studiu dar și schimbul intercultural de care au avut parte în universitățile din Norvegia sau România, alături de studenți Erasmus+ din alte țări.

Participanților le-au fost prezentate ofertele de bursă disponibile la USARB pentru toate ciclurile de studii în semestrul II al anului de studii 2017-2018 și oferite sfaturi practice despre participarea la program.

Un aspect nou în cadrul campaniei din acest an l-a constituit prezentarea de către Erasmus+ Youth - Info Centru in Moldova a oportunități puse la dispoziția tinerilor activi pe dimensiunea de tineret, precum evenimentele de formare, conferințele, voluntariatul, etc.

Pe data de 18 octombrie, Oficiul Național Erasmus+ va organiza un eveniment similar la universitățile din Cahul și Comrat.

 „Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și tinerilor din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenții din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other news

Oficiul Național Erasmus+ a organizat miercuri, 6 decembrie, o sesiune de informare privind oportunitățile universităților din Republica Moldova în Erasmus+ la Universitatea de Stat Bogdan Petriceicu Hasdeu din Cahul și a prezentat noutățile care se regăsesc în Apelul...
Oficiul Național Erasmus+ a monitorizat joi, 30 noiembrie, proiectele de mobilitate academică de care a beneficiat Academia de Studii Economice a Moldovei, din 2015 și până în prezent. Evenimentul reprezintă un exercițiu al cărui scop este îmbunătățirea calității...
Oficiul Național Erasmus+ a prezentat profesorilor de la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți noutățile apelului de proiecte pentru anul 2018, în cadrul unui eveniment de informare, parte a Campaniei Information Day. Tradițional, au fost menționate Acțiunile...
Oficiul Național Erasmus + în Moldova a desfășurat luni, 27 noiembrie, o sesiune de informare pentru saff-ul Universității de Stat din Comrat despre noutățile Apelului de proiecte 2018 în Programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport Erasmus+....