Information Day Erasmus+ la Bălți: Sfaturi practice pentru tinerii interesați de studii europene

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova a organizat joi, 5 octombrie, o sesiune de informare pentru studenții de la Universitatea se Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Întâlnirea a avut loc în contextul campaniei „Information Day” care are drept scop promovarea programului Erasmus+ și a oportunităților oferite de acesta tinerilor din Republica Moldova.

Studenții au fost familiarizați cu activitatea Oficiului Național Erasmus+, posibilitățile de studii de scurtă durată în universități europene și cele de lungă durată – Programele Comune de Masterat și Doctorat.

De asemenea, studenții USARB care au beneficiat de mobilități în țările de Program Erasmus+ au împărtășit colegilor lor experiența de studiu dar și schimbul intercultural de care au avut parte în universitățile din Norvegia sau România, alături de studenți Erasmus+ din alte țări.

Participanților le-au fost prezentate ofertele de bursă disponibile la USARB pentru toate ciclurile de studii în semestrul II al anului de studii 2017-2018 și oferite sfaturi practice despre participarea la program.

Un aspect nou în cadrul campaniei din acest an l-a constituit prezentarea de către Erasmus+ Youth - Info Centru in Moldova a oportunități puse la dispoziția tinerilor activi pe dimensiunea de tineret, precum evenimentele de formare, conferințele, voluntariatul, etc.

Pe data de 18 octombrie, Oficiul Național Erasmus+ va organiza un eveniment similar la universitățile din Cahul și Comrat.

 „Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și tinerilor din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenții din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Other news

Comisia Europeană a prezentat rezultatele proiectelor de Mobilitate Internațională de Credite (ICM) din primul apel (2015), implementate în Programul Erasmus+. Proiectele au avut o durată de doi ani și s-au încheiat la 31 iulie 2017. Potrivit rezultatelor, Republica...
Școala europeană „New School” din Tbilisi, Georgia, are plăcerea să anunțe lansarea apelului de aplicații dedicat tinerilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, cu vârste cuprinse între 16-17 ani. Programul oferă oportunitatea unică...
Oficiul Național Erasmus+ (NEO) a organizat joi, 1 martie 2018, o ședință de lucru cu reprezentanții departamentelor de relații internaționale din cadrul universităților active în Programul Uniunii Europene Erasmus+, în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe rolul...
Oficiul Național Erasmus+ în Republica Moldova a găzduit prima ședință din 2018 a echipei de Experți în Domeniul învățământului Superior (HEREs). Rolul acestei ședințe a fost de a discuta planul de activitate al echipei de experți cu accent pe evenimentele...