Information Day pentru staff universitar: stabilirea parteneriatelor și valorificarea oportunităților programului Erasmus+

Oficiul Național Erasmus+ invită reprezentanții universităților din Chișinău la un eveniment de informare privind oportunitățile Programului Erasmus + pentru instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, în 2018.

Evenimentul va avea loc joi, 26 Octombrie 2017, la Universitatea de Stat din Moldova (Blocul II, str. M. Kogălniceanu, 67).

În cadrul evenimentului urmează a fi prezentate prioritățile naționale și regionale în domeniul învățământului superior și proiectele de care pot beneficia instituțiile și staff-ul universitar în urma consolidării parteneriatelor cu  universitățile din țările de Program Erasmus+ (mobilitatea persoanelor, consolidarea capacităților în învățământul superior).

De asemenea, vor fi oferite detalii despre Acțiunea Jean Monnet care poate fi valorificată individual de către cadrele didactice.

Participanții la eveniment vor beneficia și de un workshop privind scrierea reușită a proiectelor de consolidarea a capacităților în învățământul superior.

Printre speakerii evenimentului se vor regăsi reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) din România, Oficiului Național Erasmus+ în Moldova.

Pentru a participa la eveniment este necesară înregistrarea la acest link: goo.gl/Z8jspS

Evenimente similare vor fi organizate, pe parcursul lunii noiembrie, la universitățile din Bălți, Cahul și Comrat.

Potrivit rezultatelor selecției 2017, Republica Moldova va beneficia de 506 de mobilități pentru studenți și profesori, patru proiecte de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior și un proiect Jean Monnet.

Evenimentul este parte a campaniei „Information Day”.

 „Information Day” este o campanie anuală de informare, organizată de către Oficiul Național Erasmus+ în Moldova care are scopul de a prezenta oportunitățile Programului Erasmus+ în rândul studenților și staff-ului universitar din Republica Moldova, precum și de a promova internaționalizarea studiilor, mobilitatea și schimburile de experiență pentru studenții din Republica Moldova.

Other news

Oficiul Național Erasmus+ a lansat miercuri, 19 septembrie 2018, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, Nicolae Testemițanu, campania națională „Information day”, ediția 2018, cu un eveniment „Și eu sunt Erasmus+”, dedicat studenților din Chișinău....
Oficiul Național Erasmus+ lansează o nouă ediție a campaniei naționale de informare, dedicată studenților și staff-ului universitar din Republica Moldova. Campania, care se va desfășura în acest an sub genericul „Și eu sunt Erasmus+”, va fi lansată miercuri, 19...
Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a Comisiei Europene (EACEA) a publicat rezultatele Selecției de Proiecte KA2 Capacity Building in Higher Education (CBHE) pentru anul 2018. În urma anunțului EACEA, în Republica Moldova vor finanțate 2 proiecte...