Pentru Studenți

Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport Erasmus+ oferă tinerilor din Republica Moldova șansa să beneficieze de studii de scurtă sau lungă durată în universitățile din UE. Participarea la Programul Erasmus+ este gratuită și oferă numeroase avantaje:

- studii de calitate
- bursă lunară pentru acoperirea costurilor de ședere în străinătate
- acces la tehnologii de ultimă generație
- mediu internațional și multicultural
- posibilitatea de a călători
- lărgirea orizonturilor
- experiență de viață
- perspective mai bune de angajare la întoarcerea acasă.

Cu Erasmus+ pot fi accesate mobilități de scurtă durată și de lungă durată.

Alte posibilități pentru tineri în cadrul Erasmus+

Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport 2014-2020 Erasmus+ oferă posibilități de mobilitate și pentru tinerii activi din Republica Moldova, asociați în grupuri sau organizații neguvernamentale. Deocamdată, însă, aceștia nu pot aplica direct pentru fonduri UE. Ei pot fi parte din proiecte inițiate de organizații fondate de țări membre ale Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații despre oportunități de studii din afara Programului Erasmus+ accesați site-ul studyineurope.eu. Portalul oferă acces la o listă largă de universități europene deschise pentru tineri din întreaga lume. Site-ul are integrată o aplicație care ușurează modalitatea de căutare a unei universități, după criteriile introduse de utilizator.