Despre Noi

Oficiul Național Erasmus+ Moldova (NEO) este reprezentanța oficială a Programului Erasmus+ al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport (2014-2020). NEO este succesorul Oficiului Național Tempus care a activat în Moldova până în 2013. Noul birou a preluat gestionarea proiectelor Tempus. 

Oficiul asistă instituțiile de învățământ superior interesate și/sau implicate în proiecte și informează publicul țintă despre posibilitățile oferite de Programul Erasmus+. Oficiul are și misiunea de a monitoriza proiectele în derulare (inclusiv proiecte Tempus) și de a difuza rezultatele celor desfășurate. 

Erasmus+ Moldova promovează acțiunile care să contribuie la dezvoltarea învățământului superior: Mobilitate (Mobilitate de Credite și Programe Comune de Master și Doctorat), Dezvoltarea Competențelor Instituțiilor de Învățământ Superior, Susținerea Politicilor și Acțiunea Specifică Jean Monnet.

NEO Moldova asistă Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a Comisiei Europene și autoritățile din Moldova implicate în implementarea Programului Erasmus+. 

Oficiul Național Erasmus+ în Moldova face parte din rețeaua de Oficii Naționale care au fost instituite în Țările Partenere în Program. În statele membre ale Uniunii Europene + Macedonia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Turcia, care au statut de Țări de Program, activează Agenții Naționale Erasmus+